Bestil bord

- ved at ringe på telefon
49 19 02 65

Kro med historie

Se vores lille film, der hylder de vigtige – og særlige – steder og stunder i vores liv.
Vi håber, at De vil nyde den – og måske reflektere lidt over de vigtige steder og stunder i Deres eget liv.

Velkommen til!
Jane Krensler – Deres værtinde i alt slags vejr

KONGELIG BEVILLING
Den 19. september 1740 gav Christian VI Gl. Humlebæk Kro sin bevilling under kongelig hånd og segl. Dengang lå kroen nede ved fiskerlejet, men blev siden, som en del af opførelsen af et større hotel, flyttet op på “Adelsvejen”, som Strandvejen blev kaldt på det tidspunkt.

Vejen var nemlig fuld af steder, hvor de kongelige kunne gøre holdt på deres rejse fra København mod Helsingør. På et tidspunkt fandtes der ikke mindre end 24 kroer på strækningen, og Gl. Humlebæk Kro var blandt de fornemste.

MED HERSKABET TIL BORDS
På “Adelsvejen” dannede Kroen rammen for herskabet og nye tendenser i tiden som kniven og gaflen, på hinanden følgende retter og varme fornøjelser som kaffe, te samt chokolade som erstatning for øl til morgenmaden.

Verden gik af lave, og men kroen forblev. Også da hotellet sidenhen blev revet ned til fordel for en forlængelse af den vej, vi i dag kender som Strandvejen.

TRADITIONER, DER FØLGER MED TIDEN
Den kongelige anerkendelse – og forpligtelse – der fulgte med bevillingen tilbage i 1740, har vi siden 1996 hver dag gjort vores ypperste for at leve op til. Det kræver en ordentlighed i alt fra omgangstone til garniture, som nok er sjælden, men har ført dette med sig:

Mange beretter, at de under deres visit hos os har hørt tiden stå stille, hjerter banke og smagsløg sukke. Vidste man ikke bedre, lyder det nærmest moderne. At få traditionerne til at følge med tiden er netop det, der optager os mest. Kroens gæster ved, at vi gør det på vores ganske egen måde og hylder de klassiske dyder.

EN KLASSISK DYD KOMMER SJÆLDENT ALENE
Her kommer aspargesen således aldrig til at stå op, fiskefileten bliver stegt i smør og flæskesteg hører så absolut ikke kun julen til. Præcis som vi pudser kobberet på væggene, glatter de grøn- og hvidternede duge og fylder kummerne i krohaven med sæsonens blomster.

Alt, hvad vi gør, gør vi for at få Dem som gæst til at slappe af, nyde nærværet og synke ned i den historiske stemning for en stund. Og vi bilder os ind, at vi formår at sætte os i Deres sted – i hvert fald er det essensen af det gode værtskab for os.